Om Annika

Annika Herlitz har arbetat som musikalartist sedan hon gick ut Balettakademiens musikallinje i Foto: Anders J LarssonGöteborg 2008. Hon fick direkt rollen som Sharpay i High School Musical – live on stage på Nöjesteatern i Malmö. En roll som gav henne en Guldmasknominering för bästa kvinnliga biroll.
Uppsättningen flyttade efter en säsong in på Göta Lejon i Stockholm där hon även fick rollen som Maria Elena i Buddy Holly the musical och spelade på så sätt i två föreställningar samtidigt på Göta Lejon.

shapeimage_5

Sedan har det rullat på med roller i bl.a. Grease, Legally Blonde, Romeo & Julia, Jesus Christ Superstar och nu senast Priscilla – öknens drottning.

Annika har även medverkat i ett antal utbildningsfilmer samt dubbat den svenska rösten till snödrottningen Elsa i Disneys film Frost (org. Frozen).

Advertisements